suring

Idag hade Jonny ordnat en överraskning åt mig:) fick ögonbindel sen in i bilen. Framme och där satt Jenny, Jocke, thilly, Elina; Mercedes, Denny och Sofia :) så gulligt av alla:) 
Fick massa fina presenter, tack igen ❤
Åt surströmming och hade jättetrevligt :) nu är vi på väg hem och jag ska sätta mig och virka lite kulskyddsmössor, ligger efter lite 😐




fredag

Idag har vi varit och grillat hos Jenny och Jocke. Och penny har fått träffa sin kompis sebbe:)
så söta dom är :) 





Tack hjärtat 😘


Grattis till mig :)

Idag har jag fyllt år. Unn och Jenny har varit här på dagen, Jenny köpte med sig fika:) perfekt när jag inte haft tid att handla:) fick fina presenter av unn, penny fick också present, en superfin handduk med luva :) 
när Jonny slutade jobbet for vi direkt till Boliden. Där bjöds det på renskav och potatis ute på murikkan, himlarns så gott :) 
också fick jag presentkort på klippet så att jag kunde gå och klippa mig, såg tydligen risig ut i håret;) tack mamma; hahaha:) 
Sen fick vi en fin blomma att ha här utanför. Och ett par jordgubbsplantor och krukor. Så imorgon ska jag och penny va ute och plantera hade vi tänkt, om det är fint väder. 

Nu har vi landat i soffan. Jag har gjort en ansiktsmask och tagit fram skumpan som vi fick av Jenny och Jocke när vi låg på bb. Skål då :) 


Morbror Kim :)






Little reindeer

Penny är duktig på att muntra upp stämningen i det dötrista vädret;)
Här tar hon fram sina samiska gener och klär ut sig till ren;)





Penny goes insta

Pennyplutten har skaffat instagram!:)
@pennyfromsweden


kärlek

Att få vakna upp bredvid den här lilltjejen varje morgon ❤❤❤


onsdag

Jag har hunnit duscha och penny har badat nu på morgonen. Och jag har hunnit äta frukost, satt igång en tvättmaskin och satt igång diskmaskinen. Inte illa! Inte ofta man hinner allt det där på en hel dag och nu är klockan bara halv 9:) nu ska jag och penny lägga oss och sova en stund. Snart kommer mamma hit. Ska lagas upp lite käk sen ska hon följa till läkaren, penny ska kolla sina höfter.


morgonmys

Lillfisen ligger och sover på mitt bröst. Så himla mysigt. Jag passade även på att slumra till ett tag. Men det är nog inte länge kvar tills hon vaknar och är hungrig igen :) 
Jag börjar också vara hungrig, men nu kan man ju inte röra sig:) jag får vänta :)


söndag

Imorgon börjar Jonny jobba. Första dagen ensam med penny. Men mamma kommer hit imorgon. Se om hon kan hjälpa till att få igång amningen. 


Om en timme kommer hon vaknar och va hungrig, så jag borde ju egentligen passa på att sova. Men det går inte riktigt. Ligger och funderar på vad jag vill ha för utemöbler :)

Vårstädning

Idag har vi haft vårstädning på kvarteret :) vi hade sett fram emot att träffa grannarna äntligen men det va ingen ute förutom vi i vårat kvarter. Men i dom andra kvarteren var det bättre uppslutning:) när det va färdigkrattat så bjöds det på grillat, vi hade beställt lax. Gottigott. 

Jag och penny tog en promenad till Ica maxi efter det. Köpte lite blöjor och ett par mysbrallor åt pappan. Är krig om dom hemma :) 


Mamma skickade lite bilder sen jag var liten. Och vi som tyckte att pennan var en knubbis. Hahaha kolla in mig när jag var liten. Där snackar vi valkar :) 




Älskade unge

Nytvättade sängkläder och där var dom nerspydda. Men det gör inget, för du är så himla söt :)


Trött mamma

Jag somnade efter middagen idag sen sov jag till ca kl 23. Helt slut. Inte så lätt att somna om nu.. lär väl ligga vaken tills penny vaknar och ska ha mat igen :)
Idag har hon varit rätt duktig på att ta bröstet:)



förlossningen:)

Den 27 april klockan 6.30 åkte vi in på BB för det inplanerade kejsarsnittet. Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Så spännande :)


Fick oss ett rum och jag fick byta om och få kateter. 



Klockan 7.30 åkte vi ner på operation. Mer och mer nervös. Skjutsades in i operationssalen , väntar på narkosläkaren som ska ge mig bedövningen. Helt plötsligt hör jag, godmorgon Sandra, då var det den där superkonstiga och obehagliga läkaren som vi tidigare fått träffa och prata med när vi gick igenom hur allt skulle gå till fredagen innan. Och jag som hade hoppats att det inte skulle va han. Blev ännu mer nervös. Men han va duktig och jag kunde lugna ner mig, eller så var det all bedövning som gjorde mig lite borta. Minns att jag blev yr och började må illa. Fick en spypåse vid sidan. Det var fullt med folk i rummet, dom hade en presentation om vad dom hette och vilken sorts läkare dom var sen sattes skynket upp. Jonny satt vid mitt huvud och vi låg och småpratade, om vad minns jag inte :) sen hördes det ett sörplande ljud, vattnet hade gått. 
Det kändes att det slets och bökades på i magen. Och en stund senare hördes barnskrik och där var hon, våran älskade lilla prinsessa:) med dom sötaste kinderna och knubbisarmarna, det enda som syntes av henne i den inlindade filten. 



Jonny och en av barnmorskorna gick ut med penny i det andra rummet och gav henne en spruta och kikade på henne medans jag blev ihopsydd. Allt gick väldigt fort, 42 minuter:) 
när jag var sydd så lyfte dom över mig på en annan säng och vi fick åka upp till rummet och fika :) 


Allt va så sjukt ofattbart, det gick inte förstå att vi fått en dotter :) 
Helt underbar var hon. Bästa som hänt oss:)

Efter ett tag kom barnmorskan och vägde och mätte henne. 4005 gram och 49 cm lång :)






Va sängliggandes hela dagen. Vid 18-19 tiden kom dom och tog bort min kateter och jag fick pröva ställa mig upp. Men gick inte många steg den kvällen, upp från sängen och ner i rullstolen:) 

Allt gick jättebra och nu njuter vi av livet som föräldrar till världens finaste Penny :)


13 maj

Redan då penny va i magen visade hon vem det va som bestämde. Och ja, den här damen har verkligen en stark vilja!


11 maj

Idag har vi försökt ta upp amningen igen efter en liten paus. Hon har tagit bröstet 3 ggr idag. Dock har hon ju inte blivit mätt så vi har gett ersättning också. Men än har vi inte gett upp, det kanske kommer fixa sig ändå:)


10 maj

Dagen har bestått av besök först från Eva-Marie och Patrik, dom hade med sig presenter till lillfjärten. Josse hade skickat kläder till henne också hade Eva-Marie köpt en sångbok:) 
Sen kom Denny, Sofia, Ella och ed förbi och gosade lite med henne :)

Var tänkt att vi skulle åka hem till dom och grilla parisare ute på elden, men jag blev så trött så vi var tvungen ställa in:/

Va även förbi Jaana en sväng, fick en mobil att ha ovanför pennys säng :) eller kanske att vi sätter upp den ovanför skötbordet.

Nu har pennan äntligen somnat, och jag har lagt henne i babynestet. Hon har varit lite kinkig och bara velat sova i famnen. Jag är helt slut nu och har ont i nacken så nu ska jag sova ett tag!


Haha, ja, jag har världens största finne på överläppen! 

9 maj

Igår hade vi massa besök här. Först kom lenitha från bvc och vägde penny och lämnade massa information. Sen kom mamma och erik förbi och skulle tvärkramas med pennan innan dom skulle på utvecklingssamtal med Kim. Sen kom Mats och rita förbi och hade med sig presenter till penny. 
När alla farit ville Jonny ha egentid så jag och penny tog en promenad till moröhallen och minglade där ett tag :)


Idag kom Jessica hit och jag fick massage. Hon vägrade ha betalt , hon va bara glad att få komma och bäbismysa ett tag :)
Så skönt med massage. Borde unna sig det oftare :)
Sen tog jag och penny en promenad till Ica maxi och köpte ost och kex. Jag och Jonny hade nämligen planerat att dricka lite vin ikväll, första gången på 9 månader :)
Men det var inte alls lika gott som jag minns det :/ 

7 maj

Gasig mage och låter som pennan är tät i näsan. Vi tar det lugnt idag och har soffmys:)
Vonnsan och lelle har varit förbi och hälsart på och lämnat norran sen den 27 april så att jag kan fylla i lite i "boken om mig"

Vi har även blivit med surfplatta idag :)


5 maj

Idag har vi varit på bvc med pennan, nu väger hon 3850g.

sen va vi bortbjudna på middag hos Jenny och Jocke, goggabollar stod på schemat, mums :)




4 maj

Idag blir Penny 1 vecka:) lilla hjärtat!

Tog en liten sväng på stan idag med pennan, satt och drack kaffe på espresso house. sen blev hon grinig och vi packade in oss i bilen och åkte hem direkt. inte redo riktigt för det där riktigt än kände jag. när amningen är så svår nu också:/

sen kom jonnys föräldrar och Toni hit med smörgåstårta.

nu ska jag mysa med penny :)

2 maj

idag har vi varit på bb och mätt penny. Hon vägde nu 3730g. så hon hade gått upp litegrann :)

sen va vi på stan en sväng och köpte nå nya tjockare tröjor åt henne, allt vi hade va ju så stort.

sen har mormor varit förbi och pussats ett tag :)

kontrollerade vagnen idag och fick besked om att det va mögel och fukt i den så där kraschade våra husvagnssemesterplaner:(
så nu måste vi ju ta och leta oss en ny.




1 maj

idag har vi träffat Jenny & Jocke och barnen. for på ainas och åt fikabuffe:)

till middag var vi bortbjudna till min faster :) sån lyx att nån lagar mat åt en nu, guld värt! har haft det ganska bra sen vi kom hem från bb med det, Victoria styrde upp matlådor med köttsoppa igår:)

Penny har varit en ängel idag och sovit konstant. förbereder mig på att va vaken i natt:/

imorgon ska vi in och väga lillrumpan. Hon har ätit så lite:/




RSS 2.0